Yetersiz Kemiklerde Greft Uygulanması Anasayfa / Tedaviler / Yetersiz Kemiklerde Greft Uygulanması
   
Gömülü Dişler
Dental İmplantlar
Dento-Alveolar Cerrahi
Çene Eklemi Rahatsızlıkları
Yetersiz Kemiklerde Greft Uygulaması
Apikal Rezeksiyon - Kist ve Tümör
Diş Beyazlatma
Diş çekimlerinden sonra çene kemikleri zamanla erir. Özellikle uzun yıllar dişsiz kalmaya veya hareketli protez kullanımına bağlı olarak ciddi kemik kayıpları görülür. Bu da o bölgeye implant yerleştirilmesini zorlaştırır hatta imkansız hale getirebilir. Kemik miktarı ve kalitesinin azalmasına bağlı olarak dudak desteği azalır, kişilerin yüzlerinde çökmeler gözlenebilir. Bu sebepten azalan kemik miktarını arttırmaya yönelik kemik greftleme operasyonları yapılması gerekir.
 
Kemik greftleri nerelerden elde edilir?
Kemik greftleri kişinin kendi çenesinden veya kalça kemiğinden elde edilebileceği gibi yapay olarak da elde edilebilirler. Yapay kemik greftleri kadavra, hayvansal ve sentetik kaynaklı olabilmektedir.

Kemik grefti kullanılan durumlarda iyileşme süreci nasıl olmaktadır?
Kemik kaybına ve istenilen yeni kemik miktarına göre 3-6 aylık bir iyileşme süreci öngörülebilir.

Yapay kemik greftlerinin avantajı nedir?
Yapay kemik greftleri hastanın kendi çenesinden veya başka bir bölgesinden alınmadığı için hastada ikinci bir cerrahi saha yaratmaz. Ek bir cerrahi saha daha fazla risk ve problem demektir. Dezavantajı ise greftlerin üzerine örtülecek olan membranlarla birlikte maliyetli olmalarıdır.

Diş çekimlerine bağlı sinüslerde bir değişiklik olur mu?
Çene kemiklerinde erimelere ek olarak üst çene küçük azı-büyük azı bölgelerinde bir değişiklik daha söz konusudur. Uzun süre dişsiz kalan bölgelerde maksiller sinüsler dişsiz çene kenarına doğru (aşağı doğru) sarkarlar. Yetersiz kemik yüksekliği, uygun boydaki implantların yerleştirilmesine engel olur. Bu durumda 'sinüs lifting' operasyonları düşünülmelidir.

Sinüs lifting nedir?
Sinüslerin aşağıya doğru sarkmasından dolayı azalan kemik yüksekliği implant yerleştirilmesini engelleyebilir. Bu sebeple sinüs membranlarının eski seviyelerine yükseltilmesi ve oluşturulan bu boşluğun kemik greftleriyle doldurulması işlemine 'sinüs lifting' adı verilir.

Hastanın kendi çenesinden kemik grefti alınması riskli midir?

Hastanın ağzında ikinci bir cerrahi alan oluşturmak hastanın konforu açısından kötüdür. Ancak elde edilen kemik kişinin kendi kemiği olduğu için alıcı sahayla olan biyouyumu mükemmeldir.
 
 
Anasayfa Dt. Ali Rende Tedaviler Hekime Sor E-Randevu İletişim